Könyvelés

Sokan járnak a felnőttképzés keretein belül  OKJ-s pénzügyi számviteli ügyintéző, mérlegképes könyvelő, vállalkozási ügyintéző tanfolyamra és tanulnak számvitelt. A számvitel vizsgák köztudottan elég nehéznek bizonyulnak. A vizsgaeredmények nem mindig úgy alakulnak ahogy szeretnénk. A pénzügyi számviteli ügyintézőknek ráadásul még számítógépes könyvelés vizsgafeladatuk is van. Mindezt 90 perc alatt kell teljesíteniük. Sokszor az adott gazdasági esemény kontírozása is nehézséget okoz, főleg a vizsgadrukk miatti nagy nyomás, pszichésen leterhelt stresszes állapot miatt. A számítógépes könyvelőprogram nem megfelelő ismerete és nem készségszintű használata pedig az egész vizsga kimenetelét kétessé teszi. Minden hallgató, tanuló, diák sikeres vizsgát szeretne. Sorozatosan teljesíteni szeretné az áhított OKJ-s bizonyítvány megszerzése érdekében előírt vizsgákat.

A számítógépes könyvelés gyakorlási lehetősséggel szeretnék hozzájárulni a sikeres vizsgákhoz. Irodai körülmények között kulturált környezetben RLB kettős könyvviteli rendszerben lehetőség adódik a konkrét vizsgafeladatok gyakorlati megoldására.

Előre meghirdetett időpontok nincsenek, a szabad kapacitás függvényében folyamatosan lehet jelentkezni. Egyénileg is és 2-3 fős csoportokban is.

Adódik a kérdés, hogy milyen formában és módon  lehet gyakorolni.

Tb ügyintézői és bérügyintézői képesítéssel rendelkező mérlegképes könyvelő segítségével 9 órától 12 óráig egy 2021. évi vizsgafeladat együttes megoldására kerül sor. Aki egyáltalán nem ért a könyvelői programhoz, az a 3 óra elteltével garantáltan tudni fogja a programot önállóan is használni.  Ha esetleg egy számla kontírozásával nem boldogulna a jelentkező akkor korrepetálás szerűen elmagyarázom a könyvelés lépéseit.  12-16 óráig pedig 2-3 vizsgafeladat önálló megoldásával lehet a vizsgára felkészülni. A sikeres vizsga az idő függvénye is. Fontos, hogy a leendő vizsgázó  a 90 perces idővel is megtanuljon gazdálkodni. Gyorsan, határozottan, magabiztosan, rutinos mozdulatokkal  megoldva a feladatot ez megoldható. 16-17 óráig lehetőség nyílik további gyakorlatias problémák megbeszélésére is.

A fentiektől eltérően a jelentkező kérésére a 7-8 óra más módon is beosztható. Minden megbeszélés kérdése.

Az egész napos gyakorlás ára 20.000.-ft, mely tartalmazza a  2021. évi vizsgafeladatokból összeállított jegyzetet is. A díjat a gyakorlati napon kell fizetni készpénzben. Előre fizetni sosem kell. A jelentkezést előző nap is le lehet mondani és másik napra átütemeztetni. Ezért külön díj nem kerül felszámításra. A 8 óra elvégzéséről kérésre igazolást állítok ki.

A gyakorlási lehetőség nemcsak leendő vizsgázóknak ajánlott, hanem azoknak is akik már levizsgáztak. Akár ebben az évben, akár már korábban is. Számviteli ismeretek birtokában az önálló könyvelés számítógépen megtanulható. Ez hozzásegíthet bárkit ahhoz, hogy egy könyvelői állást meg tudjon pályázni és meg fog felelni annak a sokszor előírt feltételnek is,  hogy gyakorlatban is tudja alkalmazni a könyvelői programot.

További kérdésekkel keressen bizalommal.

Jelentkezni a kapcsolat menüpontban megadott telefonszámon vagy a facebook elérhetőségen privát üzenetben lehetséges.