A vállalkozások és a szocho kedvezmények 2018-ban

A szociális hozzájárulási adó a munkaadók(kifizetők) által fizetendő közteher, melyet a kifizetők az adófizetési kötelezettséget eredményező jogviszony alapján, az egyéni vállalkozók és a mezőgazdasági őstermelők pedig e jogállásukra tekintettel saját maguk után fizetik.

Mértéke az adóalap 19,5%-a. Ez a mérték csak a törvény szerinti adókedvezményekkel csökkenthető.

A szochoról tudnivalókat a 2011.évi CLVI. tv. IX. fejezete tartalmazza.

Adókedvezményt lehet érvényesíteni a szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalók után, a megváltozott munkaképességű vállalkozók után, a 25 év alatti és az 55 év feletti foglalkoztatott munkavállaló után, a tartósan álláskereső személyek után, a gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban vagy gyermeknevelési támogatásban részesülő munkavállalók után, illetve a mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatott munkavállalók után.

Munkáltatóként érdemes élni az adókedvezmény igénybevételének lehetőségével a munkaerő-piaci szempontból kedvezőtlen helyzetű társadalmi csoportok, a munkaerőpiacról tartósan távollévők foglalkoztatása, és a pályakezdő fiatalok gyakorlati munkatapasztalatának megszerzése érdekében.

A pályakezdőknek nagyon nehéz az elhelyezkedésük, gyakorlat, tapasztalat hiányában sokszor sajnos esélytelen. Pedig mindenki így kezdte, mindenkinek volt első napja a munkahelyén és biztos vagyok benne, hogy nagyon sok embernek nehéz volt megszerezni első munkahelyét. Ha már van ez a kedvezmény akkor vállalkozóként vegyük igénybe és bátran alkalmazzuk a fiatalságot.

Pályakezdőknek azok a személyek minősülnek, akik még nem dolgoztak 180 napot.

Ha úgy gondolja a munkáltató, hogy szívesen csökkentene a közterhein akkor egy remek lehetőség, hogy pályakezdőt alkalmazva egy fő tekintetében a jelenlegi szabályokat nézve évente maximum 234.000.-ft-ot spóroljon. Ez a foglalkoztatás első két évére érvényes.

Szintén érzékeny korosztály a 25 év alattiak és az 55 év fölöttiek. A 25 év alattiak is gyakorlati tapasztalat hiányában hátrányos helyzetben vannak. Az 55 év felettiek pedig szinte a legnehezebb helyzetben. Nyugdíjazás előtt pár évvel nem szívesen alkalmazzák őket. Gondoljunk csak bele, mi is voltunk 25 év alattiak, talán gyermekeink is az a korosztály, sőt mi is leszünk 55 év fölöttiek. A munkaerő-piaci elhelyezkedésüket segítheti elő a foglalkoztatásuk után igénybe vehető kedvezmény. Esetükben 25 év betöltéséig, illetve 55 év betöltésétől érvényes a kedvezmény. Nincs más időkorlát. Éves szinten egy fő tekintetében 117.000.-ft spórolható.

Tartós munkanélkülinek minősül az aki 275 napon belül 183 napig nem dolgozott és ez idő alatt álláskeresőként végig nyilvántartott volt. 3 évig lehet foglalkoztatásuk után kedvezményt igénybe venni, mely időszak alatt a jelenlegi szabályozás alapján egy fő tekintetében 585.000.-ft-tal kevesebb közterhet kell megfizetni.

A szocho kedvezmény anyasági ellátás(gyermekgondozási díj, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás) folyósítása alatt vagy folyósításának megszűnését követően is érvényesíthető. Alapesetben 3 évig, három gyermek után pedig 5 évig. Az anyák nehezen találnak vissza a munka világába, főleg akik 2-3 gyermekkel is otthon maradtak nevelni őket és végig kihasználták az ezzel járó anyai örömöket. A gyermek betegségére hivatkozva, vagy sok más egyéb gyermekneveléssel együtt járó problémák miatt nem szívesen veszik vissza a szülési szabadságról visszatérő női alkalmazottakat a munkáltatók. A lehetőséget minden nőnek meg kellene adni, főleg ha ez jelentős adókedvezménnyel járna együtt. 1-2 gyermekes anyák esetében 3 év alatt 585.000.-ft-ot, 3 gyermekes anyák esetében pedig 5 év alatt 936.000.-ft-ot takaríthat meg egy munkáltató egy fő alkalmazása esetén.

A megfelelő igazolásokat mindegyik kedvezmény igénybevétele esetén szükséges beszerezni, mert csak így lehet élni a lehetősséggel.

Nagyon sok vállalkozásnak a munkabér és közterhei jelentik a kiadásaiknak jelentős részét. A kötelező minimálbért, garantált bérminimumot mindenképpen ki kell fizetni a dolgozóknak, de az utánuk fizetendő szociális hozzájárulási adóból le lehet faragni a törvény adta kedvezményekkel élve.

Itt említeném meg főleg a kezdő vállalkozások számára, hogy ha munkaerő szükségletüket, kiadásaikat, bevételeiket tervezgetik, hogy a munkaügyi központokon keresztül támogatást lehet igényelni bizonyos feltételeknek megfelelő nyilvántartott álláskeresők után akár 9 hónapra is.

Több vállalkozó esetében tapasztaltam, hogy nincs információja arra vonatkozóan, hogy a szakképzettséget nem igénylő munkakörökben és a mezőgazdasági munkakörben foglalkoztatott munkavállalók után is igénybe vehetők a kedvezmények. Éves szinten 117.000.-ft takarítható meg az ilyen munkakörű dolgozó után.

Van még egy említésre méltó kedvezmény. Amennyiben az egyéni vállalkozó, vagy a társas vállalkozás tagja rehab kártyával rendelkező megváltozott munkaképességűnek minősül, akkor éves szinten max. 645.840.-ft érvényesíthető, ha van tagi kivétjük, vagy tagi jövedelmük mértéke ezt lehetővé teszi.

Befejezésül jegyzem meg, hogy a havi szocho 180.500.-ft szakképzett garantált bruttó bér után 35.198.-ft, a 138.000.-ft-os minimálbér után pedig 26.910.-ft egy alkalmazott után. A vállalkozók többet fizetnek.

Érdemes tehát ésszerűen felmérni vállalkozásunk munkaerő igényét, milyen összetételű, korcsoportú és munka erőpiaci státuszú humán erőforrás áll rendelkezésünkre és kiket érdemes alkalmazni anyagi javaink jobb kihasználása érdekében.

Amennyiben a fentieket érintően kérdése merül fel, vagy szívesen megtudná, hogy az Ön vállalkozásában milyen kedvezmények igénybevétele lehetséges akkor keressen bizalommal.

Egy személyes konzultáció keretében számszerűsítjük mindezeket.